your best friend in it support

De branche van (IT) detachering is er eentje die behoorlijk behoudend is. Er is veel kopieergedrag, gelijkende proposities en er zijn weinig merken die echt anders durven te zijn. Amici IT detacheert sinds 2008 slimme mannen en vrouwen bij diverse grote bedrijven zodat hun IT processen op rolletjes verlopen. Amici IT wil groeien, een scherpere positionering moet het merk een duidelijker profiel geven.

vrienden zijn echt

strategy and branding

De emotionele merkwaarde van Amici IT is 'vriendschap’. Het merk is dichtbij (zorggever archetype), maar ook rebels (een hang naar vrijheid en zaken opschudden). Deze zinsnede uit het merkverhaal zegt daarbij alles: Er zijn ongetwijfeld goede redenen waarom je niet te close moet worden met je werkrelatie. Wij kunnen er alleen geen één bedenken.” Stevig. Duidelijk. Om dit statement weer in balans te brengen, creëerden we het sympathieke thema: “Your best friend in IT Support”. Zo ontstaat er een interessante spanning in het concept.

campaign and design

Die spanning is ook doorvertaald naar de designtaal, die anders dan anders is in de branche. Hier geen saaie kantoorsettings, maar stijlvolle beelden die de focus hebben op de momenten van Amici vriendschap. Moments of Guts. Moments of Glory. Moments of Magic. Lichte kleuren met een sterke typografie in oranje voor het contrast. Centraal staat de stoere brandfilm die deze momenten van Amici vriendschap extra beleving geeft. Trots zijn we op de speciaal gecomponeerde soundtrack door Michiel Lisseveld.

Hoewel Amici IT natuurlijk een digital first merk is, zie je dat opdrachtgevers nog altijd waarde hechten aan een mooi magazine dat je kunt achterlaten. Een magazine dat je merkverhaal duidelijk overbrengt, je diensten beschrijft en vooral overtuigt waarom je voor Amici IT moet kiezen.

digital and data

De website van Amici IT is gekoppeld aan recruitment softwarepakket van Bullhorn. Dit betekent dat alle vacatures gecentraliseerd worden aangemaakt en vervolgens met een feed zichtbaar worden op de website. Alle aanmeldingen komen ook gecentraliseerd bij de juiste vacature binnen. Handig! Ook ontwikkelen we diverse online campagnes die aansluiten bij de merkwaarde, zoals de Facebook inhaker op Happy Friends Day!

Eén van de tofste programma’s van Amici IT is de academy, het unieke leertraject waarmee je jouw carrière lanceert en gaat voor astronomisch succes. Dat hebben we vormgegeven in een one-page scroller die jou meeneemt langs alle mooie momenten die gaan komen.

Amici IT is een merk met een eigen gezicht geworden dat durft te kiezen voor een andere aanpak dan gebruikelijk is in de branche. Er is een stijging in het aantal opdrachten én talenten dat zich aanmeldt.