Een luxe uitstraling voor Serta en haar locale dealers

Deel deze case
AddThis disabled due to cookie consent.

Serta is een van de grootste merken ter wereld op het gebied van matrassen en boxsprings. Het merk heeft al meer dan tachtig jaar ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van innovatieve slaapsystemen die voor een lange tijd optimaal comfort bieden.

De uitdaging voor Serta was tweeledig. Het merk wilde zichzelf graag beter op de kaart zetten en het wilde graag in zijn online uitingen duidelijker naar voren laten komen dat het binnen een hoger segment matrassen en boxsprings verkoopt.

Na een grondige analyse van de online omgeving die Serta haar consumenten destijds bood zijn een aantal bevindingen op een rijtje gezet. De online omgeving van locale dealers, en dus verkopers van matrassen en boxsprings, liet te wensen over. De 45 locale dealers boden nog niet voldoende de Serta beleving aan, die het merk juist zo graag wilde laten zien. Producten werden naast concurrenten geplaatst en er was niet tot geen beleving van het merk, waar wel veel tijd en geld in werd gestopt. Dit kon beter!

Muntz ontwikkelde een design voor een nieuwe website. Bij dit design lag sterk de focus op een luxe beddenmerk. Daarnaast ontwikkelde Muntz een multisite-omgeving voor Serta. Dit houdt in dat vanuit één centrale website content wordt beheerd en gedeeld naar locale dealer-websites. Op de locale dealer-website, de zogenaamde microsite, hebben de locale dealers een professionele online omgeving die volledig het gevoel uitademt dat het merk zo belangrijk vindt. Bijkomend voordeel van deze constructie is dat elke locale dealer optimaal vindbaar is in zijn eigen regio. De content wordt centraal beheerd vanuit Serta. Zo kan het merk acties en andere content vanuit een punt delen naar de verschillende locale dealers.

Uiteindelijk is een professionele online omgeving gecreëerd waarin Serta met haar 45 locale dealers op een simpele wijze, vanuit een systeem, content kan delen.

Powered by: 

 

Nieuwsgierig hoe dat er dan uitziet? 

Bekijk de website van Serta

 

All Active projectteam

Niek van Twillert
Managing Director | Strategie
Niek van Twillert
Managing Director | Strategie
Luuk ter Horst
Projectmanager Development
Lammert Heek
Online Marketeer
Fatih Ünal
Digital Designer